¡Bye bye fuel !

¡Bye bye fuel !

El motor ja no hi és; el Nova Catalina se’n va alliberar el dia 08 de maig. La fesomia interior del llaüt ha començat a canviar. Hem guanyat espai, veiem les costelles abans ocultes per la mecànica i comencem a visualitzar com serà un pic s’hagin muntat els dos bancs per vogar que tenim projectats.   Donem les gràcies a Jaume Company, professional dels serveis nàutics que ens ha fet la desinstal·lació de forma completament desinteressada.   Tot està passant a Cala Gamba, a la badia de Palma, el port habitual del Nova Catalina. Serem al varador fins divendres dia 16 de maig i tornarem a l’aigua amb la patent pintada. Esperarem a veure si en juny tenim recursos per pintar la coberta, malgrat és un aspecte que ens preocupa relativament; no és essencial per navegar que estigui impecable.   Mentre, anirem fent feines amb l’embarcació a l’aigua. Necessitem un pal, si algú en té un (de fusta, es clar!) d’uns tres metres setanta d’alaçada i d’un gruix de nou centímetres i mig a la fogonadura, que ens ho faci saber (Persona de contacte: David. E-mail: mardemars@gmail.com).   D’altra banda, gràcies al mestre d’aixa Joan Mario Rebassa podrem canviar de lloc les escalameres de proa per situar-les en el lloc correcte per remar amb comoditat. Les escalameres que tenim a popa ja són en el lloc correcte, només manca instal·lar un banc per fer-les servir.   Tenim alguns oferiments de rems que pensem que s’ajusten a les mides del Nova Catalina però estam pendents de provar-los. De tota manera, si algú disposa d’uns rems per a una embarcació de dos metres de mànega, estarem molt agraïts si ens ho notifica (acceptem regals!).   La cosa va endavant. El més important del que envolta aquesta Volta a Mallorca, però, encara no ho podem fer públic: té a veure amb la vinculació amb una gran entitat ecologista i, alhora, amb la creació d’un mitjà de comunicació. Anirem informant.
Volta Mallorca 08-05-2014 003