Press release

Press release

Bajar el archivo pdf: Dossier Volta Mallorca
Dissabte, 26 de juliol de 2014 Comença la singladura de la “Nova Catalina”: la Volta a Mallorca sense motor, al rem i a la vela. Persones i col·lectius s’uneixen per defensar la preservació de la costa i reclamar una nova relació de l’home amb el mar. Demà, dia 27 de juliol, s’iniciarà la Volta a Mallorca, un projecte impulsat per Giacomo de Stefano (manontheriver.com) i David Oliver al qual s’hi ha sumat el GOB amb l’objectiu de realitzar una acció conscient per a denunciar els conflictes oberts que deriven de la relació entre l’home i el mar, alhora que proposa un canvi per fer més conscient i sostenible el vincle natural amb el mar i fomentar el gaudi respectuós de la mar. En què consisteix? Es tracta de fer la volta a Mallorca a bord d’una embarcació sense motor, únicament impulsats pel vent i la força humana a través dels rems i les veles. Per això, s’ha condicionat una llaüt, el Nova Catalina, especialment per aquest trajecte. A l’abordatge: conflictes oberts per a pirates conscients! El missatge que es pretén donar és clar: és possible i ens cal redefinir la relació entre l’home i el mar i reflexionar i ser conscients dels conflictes derivats de la nostra acció i ambició: qüestions com la problemàtica dels residus plàstics que acaben a la mar, la contaminació per aigües residuals mal depurades, la sobreexplotació de la pesca, l’amenaça de les prospeccions petrolíferes, l’explotació urbanística de la costa, l’ampliació de ports esportius que tendeixen a la privatització i l’elitizació de l’accés a la mar, la pèrdua de patrimoni marítim propi i local i d’oficis artesans relacionats amb el mar, etc….page1image15608
Quan?
El calendari previst és el següent:
27juliol. Sortida de Cala Gamba- Port d’Andratx
29juliol. Port d’Andratx- Sant Elm
30juliol. Sant Elm-Sóller
1 agost. Sóller- Port de Pollença
3 agost. Port Pollença- Port Alcúdia
4 agost. Port Alcúdia- Colònia Sant Pere
6 agost. Colònia- Cala Rajada
8 agost. Cala Rajada-Portocolom
10 agost. Portocolom- Cala Figuera
12 agost. Cala Figuera- Colònia Sant Jordi
14 agost. Colònia Sant Jordi- Cala Gamba
Per a complementar la informació, vegeu el Dossier de premsa adjunt i els següents enllaços:
Al facebook:
Més informació i persones de contacte durant la volta:
Mika Noguera (GOB):630024691 David Oliver (Volta a Mallorca): 639501260 

Bajar el archivo pdf: Dossier Volta Mallorca

Flag